4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

8 vragen die je moet stellen vóór je een nieuwe jurk koopt

 1. Hoe ga ik me voelen in het jurkje?

Dit is eigenlijk wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een jurkje aanschaft. Toen we met MyDressCode begonnen, hebben we bij de inkoop-selectie als doel gesteld dat we alleen jurkjes kopen waarin vrouwen zich zelfverzekerd en goed voelen. Let er bij de aanschaf van een jurkje dus goed op of het bij jouw figuur past (lees hier eventueel de blog over “welk figuurtype ben jij?” terug) en of je de kleur kunt hebben. Wees niet bang om een keer uit je comfort-zone te stappen en bijvoorbeeld voor een jurkje met print te kiezen, terwijl je normaal gesproken altijd meteen naar het rek met de basics loopt. Je verrast hiermee mensen uit je omgeving, ontvangt sneller een compliment en daardoor voel je je immers nog zelfverzekerder, you go girl!

 

 1. Pas ik erin?

Laten we eerlijk zijn: iedere vrouw heeft wel eens een kledingstuk gekocht, waarvan we van tevoren dachten: “als ik die paar kilo kwijt ben, dan pas ik erin..” of: “leuk voor later, als …”. Bij de aanschaf van een jurk kunnen we beter met beide benen op de grond staan, anders blijven we de rest van ons leven kwijlend voor onze kledingkast zitten! Wat is er nou leuker dan dat jurkje ook daadwerkelijk dragen? Check daarom van tevoren bij MyDressCode even de lengte en taille in centimeters, die bij elk jurkje per maat vermeld staan onder “extra informatie”. Zo weet je zeker dat ‘ie past! Hebben wij een foutje gemaakt? Geen probleem! Wist je dat ruilen voor een andere maat bij MyDressCode altijd gratis is?

 

 1. Wat mag het kosten?

Het is handig als je van tevoren een maximale prijs (met jezelf) afspreekt. Maar wees erop berekend dat je vaak verzendkosten moet betalen als je online besteld. Heb je deze al ingecalculeerd? En neem je deze ook mee in je vergelijking? Bij MyDressCode betaal je nooit meer dan €2,95 verzendkosten. Bestellingen boven de €100 worden zelfs gratis verstuurd. Zelf zet ik mijn budget vaak hoger voor jurkjes die ik voor een bepaalde gelegenheid wil (= moet 😊) aanschaffen. Gek eigenlijk, want het zijn vaak deze exemplaren die niet zo heerlijk zitten als de jurkjes die ik doordeweeks draag. Bovendien draag ik ze (mede hierdoor) veel minder vaak. Investeren in een goed passend jurkje loont vaak meer!

 

 1. Wat als het jurkje té gek is, maar duurder dan mijn oorspronkelijk afgesproken prijs (met mezelf)?

Investeren in een goed passend jurkje loont vaak meer!

 

 1. Wanneer ga ik het jurkje dragen?

Misschien naar dat feestje, die bruiloft of anders… Zwarte jurkjes zijn geschikt voor letterlijk elke gelegenheid (zelfs een begrafenis). Altijd handig om er minstens één te hebben. Oh wacht… wie zegt dat ik op een speciale gelegenheid moet wachten om dit jurkje te dragen? Favourite quote ever: “One is never overdressed or underdressed in a (little black) dress!” – Karl Lagerfeld.

 

 1. Welk argument heb ik klaarstaan als er aan me gevraagd wordt of ik dat jurkje wel nodig had?

Ook hier heeft iedere vrouw wel eens in haar leven mee te maken. We zijn gewoon zoooo gevoelig voor jurkjes in onze lievelingskleur, kunnen nooit genoeg black dresses in ons bezit hebben en ga zo maar door. Conclusie: we zijn gewoon niet snel tevreden! 😉 En wat is daar mis mee? Één jurkje is genoeg om onze blue Monday wat op te vrolijken en grote kans dat de vraagsteller in kwestie hier ook baat bij heeft 😊

Inspiratie nodig? Jaaaa, want:

 • Ik heb deze maand mijn vakantiegeld gekregen en we gaan niet op vakantie.
 • Ik heb een extraatje verdiend, want…
 • Als ik mezelf niet verwen, doet niemand het.
 • Shopping is therapy! Ik voel me veel beter na een zware dag.
 • Ik heb binnenkort een bruiloft/verjaardag/receptie/sollicitatiegesprek/moeilijke vergadering.

 

 1. Had ik dat jurkje wel nodig?

Tuurlijk! Zie het antwoord bij vraag 6 😊

 

 1. Wat doe ik ermee als ik zeker weet dat ik het jurkje nooit meer draag?

Als je retour-termijn verstreken is, kun je iemand anders blij maken met jouw jurk. Dat kan iemand uit je eigen omgeving zijn, of iemand die je totaal niet kent. Organiseer bijvoorbeeld met vriendinnen een ruil-party en breng allemaal een aantal kledingstukken mee die je zelf liever niet meer draagt. Tegenwoordig zie je ook vaak oproepjes (via Facebook) voor vluchtelingen of minder bedeelden. Hoe blij zouden zij zijn met jouw jurk?! Of geef het jurkje cadeau aan je zusje of nichtje. Was het een duur jurkje? Vraag er eventueel een klein prijsje voor. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je jurk op marktplaats te zetten of naar een lokale verkoping (vaak ontvang je nog een percentage van de verkoopprijs) of kringloop te brengen. Steun je er ook nog eens een goed doel mee 😊

 

Zelf nog goede tips om je jurkje te hergebruiken of originele argumenten voor de aanschaf van een nieuwe jurk? Laat ze gerust hieronder (of op sociale media) in de comments achter!

Plaats een reactie