4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Behind the scenes II: wie zijn wij?

Hoe onze webshop tot stand is gekomen weten jullie inmiddels al, maar wie zijn de personen achter de schermen? Vandaag vertellen we jullie wat meer over onszelf.

Aline

De eerste paar jaar van mijn leven heb ik in Nunspeet gewoond (mijn ouders komen allebei van de Veluwe), daarna zijn we voor mijn vaders werk een paar jaar naar Friesland verhuisd. Toen ik acht was scheen ik aardig wat Fries te kunnen, maar die kennis is inmiddels helaas weer verdwenen. Na een paar jaar verhuisden we weer, deze keer naar Soest. Soest is de plek waar we ons uiteindelijk gesetteld hebben.

Na de basisschool ging ik naar het Van Lodenstein College in Amersfoort. Eerst 3 jaar HAVO en daarna maakte ik de overstap naar 4 VWO. Daar heb ik Pieternel ook leren kennen, zij kwam van het Van Lodenstein College in Kesteren. We kregen al snel een hechte groep vriendinnen, verschillende van hen zie ik nog steeds heel regelmatig.

Qua vakken lag mijn voorkeur duidelijk bij de talen, literatuur en geschiedenis. Ik heb altijd al een hekel aan rekenen en wiskunde gehad. Als je mij kent, weet je dat ik héél erg slecht ben met cijfers. Wiskunde was dan ook een ware nachtmerrie voor mij, ik was blij dat ik het eindelijk achter me kon laten na zes jaar.

Na de middelbare school ben ik in Ede HBO Journalistiek gaan doen. Ik heb een tijdje getwijfeld tussen deze studie of een studie Nederlands aan de universiteit, maar uiteindelijk heb ik voor Journalistiek gekozen omdat de opleiding me ontzettend leuk leek. Daar heb ik nooit spijt van gehad: in die jaren heb ik niet alleen op theoretisch gebied veel geleerd, maar ben ik ook als persoon veel zekerder geworden. Je werd in het diepe gegooid op die opleiding en dat bleek heel goed voor me te zijn.

Naast school heb ik altijd bijbaantjes gehad. Ik begon op mijn veertiende bij een slager, daarna heb ik een paar jaar in een bibliotheek gewerkt en toen nog twee jaar bij een bakker. Tijdens mijn studie Journalistiek had ik allerlei losse baantjes: ik schreef regelmatig voor de lokale krant, ik schreef voor de GezinsGids en ik gaf bijles Engels en Nederlands aan middelbare scholieren. Ik houd van afwisseling zullen we maar zeggen 😉

Inmiddels ben ik alweer vijf jaar werkzaam bij uitgeverij Vakmedianet (wel in verschillende functies). Ik ben redacteur van twee vakbladen van de uitgeverij, op het gebied van zorg en management support. Ik houd me onder andere bezig met het beheren van de website, het versturen van nieuwsbrieven, het schrijven van artikelen en het coördineren van de bladen die iedere maand verschijnen. Om een idee te krijgen waar ik ongeveer over schrijf: dit is de website van Management Support die ik beheer met een collega.

Ik woon al bijna vijf jaar in een leuk appartement in Soest. Het is maar een paar straten bij mijn ouders vandaan, dus ik ben nog steeds regelmatig in het ouderlijk huis te vinden. Naast mijn 36-urige werkweek en het werk voor MyDressCode heb ik genoeg te doen in mijn vrije tijd. Ik houd heel veel van lezen (er staan twee grote boekenkasten in mijn woonkamer), ik schrijf veel, ik sport meerdere keren per week, ik reis graag en ik spreek graag met familie of vrienden af om leuke dingen te doen.

Pieternel

Ik groeide op in een reformatorisch gezin in the middle of nowhere (Ommeren). Scholen waren voor mij alleen bereikbaar met de schoolbus. Vanaf mijn 4e vervoerde de bus mij naar de Eben Haëzer-school in Rhenen en vanaf mijn 16e naar het Van Lodenstein College in Amersfoort.

Mijn vader is de trotse eigenaar van een familiebedrijf in het dichtbevolkte plaatsje Ommeren (met maar liefst 755 inwoners!). Eierhandel R. van Zetten sorteert en verpakt eieren en verkoopt deze aan de retail. Het was voor mij dan ook de bekende weg om mij hier vanaf mijn veertiende nuttig te maken. Ik verdiende een centje bij door ’s avonds en op zaterdag eieren te sorteren en machines schoon te maken. Twee jaar later kreeg ik ambities in de horeca en heb ik een aantal jaren met mijn beste vriendin samengewerkt in het dichtstbijzijnde zalencentrum. Gelukkig was ik inmiddels in het bezit van een scooter en bijbehorend certificaat, want de werktijden varieerden nogal met wat ik gewend was..

Ondertussen ontmoette ik mijn huidige man en dus kon je me op mijn verjaardag niet vrolijker maken dan met een 40-rittenkaart voor het veerpontje in Elst 😉 Laten we zeggen dat de scooter en 40-rittenkaart dankbaar werden gebruikt.

Na de middelbare school heb ik in Tilburg International Business gestudeerd. Deze studie was in het Engels en dit veroorzaakte meer moeilijkheden dan ik had verwacht. Gelukkig hielpen mijn lieve vriend(inn)en die ik daar ontmoette mij erdoorheen. Ook heeft het uitwisselingssemester in mijn derde studiejaar mij enorm geholpen. Vier maanden heb ik in Dublin doorgebracht en hier enorm veel geleerd.

Tijdens mijn master woonde ik op kamers. Hierdoor had ik meer gelegenheid om tijd door te brengen met mijn studiegenootjes. Door hen ben ik besmet geraakt met het sport-virus. Ze maakten me enthousiast voor zumba en keep moving. Na de geboorte van mijn dochtertje Myrthe in 2013 heb ik dit weer opgepakt en inmiddels uitgebreid met Pilates, GRIT, step & shape en XCORE.

Sporten, reizen en lezen zijn mijn grootste hobby’s. Deze deel ik met Martijn, waarmee ik sinds 2012 ben getrouwd. Verder vind ik het heel gezellig om tijd door te brengen met mijn eigen gezinnetje en mijn vrienden. Daarnaast hou ik ervan om mijn energie te stoppen in mijn eigen bedrijf en in dat van mijn vader. Sinds het behalen van mijn diploma in 2012 ben ik parttime werkzaam als commercieel administratief medewerker bij de eierhandel en sinds eind 2015 zijn Aline en ik gestart met MyDressCode. Ik vind het geweldig om mijn theoretische (verworven tijdens mijn opleiding) en praktische (opgedaan bij de eierhandel) kennis van accountancy, boekhouding en de administratie toe te kunnen passen op ons bedrijf.

Weetjes

Nog meer over ons weten? Hieronder volgen een aantal leuke weetjes:

– Aline is maar 16 dagen ouder dan Pieternel.
– We delen hetzelfde geboortejaar en zelfs dezelfde geboortemaand (juli 1990).
– Beiden zijn we de oudste (dochter) in het gezin.
– Qua karakter en interesses zijn we totaal verschillend, qua uiterlijk ook.
– Reizen is onze grootste hobby. We hebben al een flink aantal vakanties met elkaar en een aantal vriendinnen van de middelbare school doorgebracht, onder andere in Parijs, Malta, Barcelona en Sicilië. Ook apart van elkaar reizen we graag: zo is Pieternel op huwelijksreis naar Bali geweest en heeft Aline in 2015 samen met haar zusje een paar weken door Thailand gereisd.
– Pieternel is verslaafd aan Red Bull en Aline kan niet zonder koffie.

Plaats een reactie