4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Behind the scenes IV: Persoonlijk nieuws

Vandaag een blog met wat minder leuk nieuws. Ik vind het moeilijk om deze blog te schrijven, maar het is toch belangrijk om jullie te laten weten omdat we altijd open zijn geweest over wie wij zijn en wat onze motivatie is voor MyDressCode.

Als je deze blog hebt gelezen of het contactformulier op de site hebt bekeken, weet je dat we MyDressCode tot voor kort met z’n tweeën runden. Ik zeg tot voor kort, omdat ik (Aline) er helaas mee ga stoppen. Dat was voor mij geen gemakkelijke beslissing om te nemen. We zijn ruim anderhalf jaar geleden samen aan dit avontuur begonnen, ik vond het geweldig om te doen en ik leerde veel nieuwe dingen. Waarom dan toch stoppen?

Ik ga stoppen omdat het me niet meer lukt om te combineren met een fulltime baan. Ik heb een vrij drukke en veeleisende baan in de mediawereld, met veel deadlines. Het afgelopen jaar werkte ik minimaal 36 uur per week en daarnaast deed ik het werk voor MyDressCode erbij in de avonduren, in het weekend en soms ook overdag als we inkoopafspraken hadden. Het werd steeds lastiger om te combineren met mijn werk: ik moest bijvoorbeeld vaak vrij vragen voor bepaalde afspraken en dat ging dan weer lastig omdat ik ook deadlines had. Daarnaast begon het gebrek aan vrije tijd me op te breken. Het ging allemaal steeds moeizamer (op privégebied speelden er ook wat dingen) en uiteindelijk heb ik in januari op advies van de dokter een paar weken thuisgezeten, omdat ik overwerkt was. Toen heb ik ook de beslissing moeten nemen om te stoppen met MyDressCode.

Dat vind ik heel erg jammer, want ik vond het heel erg leuk om te doen. Ik kon er mijn creativiteit in kwijt, zowel bij het schrijven van de blogs als bij het inkopen van de jurkjes. Zeg nou zelf: hoe gaaf is het als je helemaal zelf mag kiezen welke jurkjes je mag verkopen? Die vrijheid krijg je niet vaak, alleen als je een eigen webshop begint. Ik vond het ook leuk om een blik achter de schermen te krijgen van de modewereld en om te zien hoe het allemaal werkt. En ik vond de samenwerking met Pieternel ook heel fijn. We hadden heus wel eens kleine meningsverschillen, maar over het algemeen is onze vriendschap het afgelopen jaar nog hechter geworden. We waren een goed team: we vulden elkaar aan. Zij was meer van de financiën en het zakelijke gedeelte, ik van de creativiteit en de marketing. Ook daarom vond ik het moeilijk om te stoppen: we zijn hier tenslotte samen aan begonnen en ik had heel erg het gevoel dat ik haar in de steek liet. Gelukkig reageerde ze heel fijn toen ik uiteindelijk heb verteld dat ik wilde gaan stoppen. Ze vond het heel jammer natuurlijk, maar ze zei ook meteen: “Oké, dit gaan we zakelijk afhandelen en dit staat los van onze vriendschap.”

Het goede nieuws is dus dat MyDressCode gewoon verder gaat, alleen gaat Pieternel het nu alleen doen. Het gaat ook goed met de webshop, we verkopen steeds meer jurkjes en we krijgen veel leuke reacties van mensen. Hoewel dat mijn beslissing niet minder moeilijk heeft gemaakt, vind ik het wel fijn voor Pieternel dat het goed loopt. Anders had ik het helemaal verschrikkelijk gevonden om eruit te stappen.

Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen anderhalf jaar. Hoewel het hard werken was en ik erachter ben gekomen dat een eigen bedrijfje runnen voor mij best moeilijk is (ik ben niet zo zakelijk en ik vond het ook lastig dat je er altijd mee bezig was in je hoofd), heb ik vooral ook heel veel geleerd en hele mooie dingen meegemaakt. Onze succesvolle crowdfundingscampagne (ik had stiekem nooit verwacht dat het zou lukken), de blik achter de schermen bij de modeleveranciers, modebeurzen, modeshows, een fotoshoot voor de webshop, de overleggen aan de telefoon die gerust anderhalf uur duurden en waarbij we over van alles en nog wat praatten, een artikel over MyDressCode in de krant.. die dingen ga ik niet snel meer vergeten.

Ik wil jullie allemaal bedanken voor jullie leuke reacties de afgelopen periode. En ik wil vooral ook Pieternel bedanken, voor haar reactie op mijn beslissing. Voor haar was dit natuurlijk geen fijn nieuws, maar ze reageerde er heel begrijpend op. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het met MyDressCode ook in de komende jaren goed zal gaan, want als iemand goed is in zaken doen is het Pieternel wel! En vanaf nu word ik MyDressCodes’ trouwste supporter en bestel ik natuurlijk al mijn jurkjes bij de webshop.

 

Plaats een reactie