4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Behind the scenes VII: Soul Salon, Modefabriek & inkoopafspraken

Begin Juli bracht ik met mijn zusje Joanne een bliksembezoekje aan twee modebeurzen: Soul Salon en de Modefabriek. Deze beurzen gaven ons alvast een inkijkje in de trends van de zomercollectie van volgend jaar. We zagen vooral jurkjes in zuurstokroze, kobaltblauwe en felgele tinten voorbij komen. Tijdens de verschillende inkoopafspraken, die ik de afgelopen 6 weken op de planning had staan, kwamen deze tinten weer in vol ornaat voorbij. Wat gaat dat een gezellige zomer worden!

Maandag 10 juli was mijn eerste vakantiedag. Voordat we konden vertrekken, stonden er echter nog twee bezoekjes aan modebeurzen op de planning. We moeten tenslotte wel op de hoogte blijven van de laatste trends. Als eerste bezochten we Soul Salon. Dit was de allereerste editie van deze modebeurs, gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op deze beurs stonden uitsluitend duurzame merken en hier kwamen we in contact met een aantal verrassend leuke leveranciers!

Soul Salon

De Westergasfabriek is een knus pand, gelegen op een gezellig terrein. Tot onze verrassing kwamen we hier ook de winkel van Tony’s Chocolonely tegen. Nooit van gehoord? Zij verkopen slaafvrije chocolade, karamel-zeezout is onze favoriet! Maar dat terzijde 😊 Op Soul Salon stonden ongeveer 50 exposanten, waaronder onze huidige leverancier van de merken Lana en Minu. Overigens hebben we besloten om met deze merken te stoppen, maar ze wel te vervangen met een ander duurzaam merk, vanwege prijs-technische redenen. Het merk wat ons het meest geschikt leek was Miss Green. Zij hebben een leuke, vlotte collectie, waaronder een aantal jurkjes die gemakkelijk door onze selectieprocedure heen kwamen. Op deze manier kunnen we jullie nog steeds duurzame jurkjes blijven aanbieden, maar dan met een totaal andere stijl.

Modefabriek

Op de Modefabriek, gehouden in de RAI in Amsterdam, spraken we vooral met onze huidige leveranciers. We bezochten uiteraard de stands van Smash!, Smashed Lemon en ons nieuwe merk Freebird. Hierdoor kregen we al een goed beeld van de nieuwe zomercollectie, waarvan de deadlines alweer op handen waren. De weken erna stonden in het teken van inkoopafspraken, maar wij gingen eerst heerlijk vakantie vieren in het Duitse Baiersbronn!

Bezoek aan Modefabriek in RAI Amsterdam juli 2017

Inkoopafspraken Aggel & Freebird

De merken Aggel en Freebird zijn nieuw in de webshop van MyDressCode. Hoewel we pas net gestart zijn met de verkoop van Freebird en de jurkjes van Aggel nog niet eens op de site staan, merkten we al dat deze merken populair zijn. We hebben daarom ook alvast de zomercollectie 2018 bij hen ingekocht. Er was een verschil van dag en nacht tussen deze 2 afspraken. Waar ik bij de één 2 uur doorbracht en gezellig bij kon kletsen, duurde de inkoopafspraak bij het andere merk nog geen 45 minuten! Hierbij alvast een (hele) kleine sneak peek van de zomercollectie van volgend jaar. Wat jammer dat we er nog zolang op moeten wachten hè?!

Wil je graag zien wat de huidige collectie van Freebird is? Deze staat sinds kort online, bekijk ‘m hier!Sneak peek zomercollectie 2018 van Aggel Knitwear en Freebird

 

Inkoopafspraken Smashed Lemon, Smash!, La Lemon & Miss Green

Mijn schoonzusje Lisette was zo lief om mij deze dag te helpen tijdens de inkoopafspraken bij Smashed Lemon, Smash!, La Lemon en Miss Green. Bij de eerste twee kwamen we al voor de vierde keer, bij La Lemon voor de tweede keer, bij Miss Green voor het eerst. Het was een supergezellig, maar aardig vermoeiende dag. Bij Smashed Lemon hebben we weer los kunnen gaan, wat een geweldige gevarieerde collectie hebben ze weer! Bij Smash! was het ook erg gezellig en hebben we weer diverse fleurige jurkjes kunnen inkopen. La Lemon is onze nieuwe (plussize) collectie. Hoewel de eerste jurkjes nog niet op de site staan, hebben wij er al veel vraag naar gehad. Miss Green was iets totaal nieuws voor ons, maar ook hier hebben we een paar sportieve en klassieke jurkjes kunnen inkopen.

Ik kan niet wachten op de levering van deze collectie, maar zal jullie eerst zo snel mogelijk voorzien van de huidige herfst & wintercollectie. Joanne en Lisette, nogmaals heel erg bedankt voor jullie hulp!!

 

Sneak peek nieuwe zomercollectie 2018 van Smash!, La Lemon en Smashed Lemon

 

Plaats een reactie