4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Behind the scenes X: mijn week in jurkjes

Één van de meest gestelde vragen die ik krijg als ik vertel over mijn webshop is: “draag je dan zelf ook altijd jurkjes?”. Nu moet ik eerlijk toegeven dat mijn kast zo’n beetje voor de helft gevuld is met jurkjes van MyDressCode. Natuurlijk draag ik ook wel eens een combinatie van een top met rok, maar speciaal voor deze blog heb ik een week lang alleen maar jurkjes gedragen (begin september). Ben je nieuwsgierig wat ik draag naar welke gelegenheid? Lees dan snel verder!

Een jurk dragen naar de kerk

Op zondag draag ik bijna altijd een jurk als kerkoutfit. Meestal zoek ik er gewoon één bij de kleur hoed die ik dat seizoen draag. Deze zomer was dat een lila hoed, speciaal aangeschaft voor de bruiloft van mijn broer en schoonzus. Zij trouwden vorig jaar september met prachtig weer en toen zijn we als gezinnetje voor de matchende kleur geel gegaan. Ik koos de prachtige Karlijn dress, waar ik mijn oog al op had laten vallen tijdens het inkoopproces. De kleur van deze jurk is off-white en het heeft een vrolijke bloemenprint in lila, roze en gele tinten. Om de gele kleur naar voren te laten komen, kocht ik een felgele blazer en gele pumps en dat was dat. Omdat deze jurk best chique is, draag ik ‘m alleen naar feestjes of op zondag naar de kerk. De Karlijn dress is inmiddels helaas uitverkocht. Andere jurkjes van Smashed Lemon bekijken? Klik dan hier.

Een jurk dragen naar inkoopgesprekken

Op maandag had ik inkoopafspraken gepland staan bij 4 verschillende merken: Smashed Lemon, Juna Lane, Desires en Miss Green. Omdat ik van tevoren wist dat ik veel moest lopen en auto rijden, koos ik voor een sportieve outfit waarbij ik sneakers kon dragen. De Mara dress is echt mijn favoriet. Een supermakkelijk jurkje wat je niet hoeft te strijken en wat leuk te combineren is met een spijkerjasje of lang vest. Ik draag zelf altijd een (zwart) hemdje onder dit jurkje, omdat het kimono-model bij het lijfje een nogal wijde v-hals creëert. Zeg nou zelf.. met zo’n jungle-print kun je voor de dag komen toch?!

Een jurk dragen naar kantoor

Naast MyDressCode, heb ik nog een parttime baan. Normaal gesproken werk ik op vaste dagen (maandag-woensdag-vrijdag). Doordat ik ook op doordeweekse dagen afspraken moet plannen voor MyDressCode, wisselt dit nogal eens. Dat was ook deze week het geval. Op dinsdag en vrijdag werkte ik dus op kantoor en droeg ik beide dagen een jurk van het Zweedse merk DryLake. Op dinsdag droeg ik de Hide sleeve dress, een oversized donkerblauw jurkje met een grafische print die mij altijd een beetje aan Delfts Blauw doet denken. Op vrijdag droeg ik de Romantic sleeve dress, een lief oudroze jurkje met een klein kraagje.

PS: heb je de blooper gespot op de tweede foto met de Hide sleeve dress? Het leven van een thuiswerkende moeder: kind met eenhoorn rent voorbij op het moment dat je man een foto neemt..

Thuis een jurk dragen

Van vriendinnen krijg ik wel eens de opmerking: jij ziet er altijd zo netjes uit, je draagt zelfs een jurk als je gewoon de hele dag thuis bent! Nou mensen, schijn bedriegt. OK, ik draag die jurk.. Maar als ik thuis kom van de schoolrun elke morgen, dan gaat die panty gewoon meteen uit en loop ik op blote voeten door het huis. Zie hier het bewijs (op woensdag).. Dit is overigens de Lisa dress van het merk Freebird. Er zijn weinig jurkjes die ik comfortabel vind zitten tijdens het poetsen, maar deze staat op nummer 1!

Een jurk dragen naar een sollicitatiegesprek

Op donderdag had ik een sollicitatiegesprek. Ik droeg opnieuw een jurkje van DryLake: de Kate dress met anemoon print. Deze klassieke belt dress van DryLake is geschikt voor bijna elke gelegenheid. Maar goed dat ik weer voor een jurk koos uit m’n eigen webshop, want één van de eerste vragen die ik tijdens dit gesprek kreeg was: “draag je een jurk uit je eigen webshop?”. De Kate dress is helaas uitverkocht, maar wil je meer weten over de belt dresses van DryLake? Lees dan deze blog.

Een jurk dragen naar een date

Op zaterdag waren mijn man en ik alweer 7 jaar getrouwd. De jurk van Desires die ik wilde dragen, had ik al klaar gehangen aan mijn spiegel. En dat was maar goed ook, want manlief regelde onverwachts een nachtje weg en was zo attent om de jurk mee te nemen. Ook al is hij zelf geen fan van de Bianca dress. Wat is dat toch met mannen en midi-jurken, waarom vinden ze alles wat qua lengte over de knie hangt niet mooi? Of is dat alleen zo bij die van mij? Anyway, we hadden een superleuke date en ik was helemaal happy in m’n jurk. Gelukkig gaf hij aan het eind van de avond toe dat hij er ook wel aan kon wennen 😉

Wat draag jij naar welke gelegenheid? Welke outfit zou jij ook dragen of welke had je totaal niet verwacht? Laat je reactie achter in de comments!

Plaats een reactie