4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

De perfecte kerstjurk

Het is alweer December, dat betekent dat we de laatste dagen van 2019 zijn ingegaan. De kerstdagen en Oud & Nieuw zijn in aantocht. Hoe ga jij deze dagen doorbrengen, met familie of vrienden, en weet jij al welke outfit je gaat dragen? Mocht je nog op zoek zijn naar de perfecte feestoutfit, hoe weet je zeker dat je de plank niet misslaat? Een klassiek zwart jurkje, oftewel een “little black dress“, blijkt nog steeds de meest geliefde outfit onder onze volgers.

De perfecte kerstjurk

Op sociale media (Instagram en Facebook) deed ik een klein onderzoek naar hoe jullie perfecte kerstoutfit eruit moet zien. Wat blijkt? Het liefst dragen we een jurk met kerst. Er valt al zoveel te regelen in deze drukke periode, dat we ons hoofd liever niet breken over het combineren van een outfit. Een kerstjurk is dan de perfecte outfit en het liefst een A-lijn jurkje of een wijdvallend jurkje met ceintuur. Dat maakt mij nieuwsgierig naar jullie gedachtegang. Misschien is zo’n jurk perfect voor het kerstdiner, omdat je het ceintuur dan een paar gaatjes losser kunt doen? 😉

De klassieke kerstjurk

De geschiedenis van kerst is al eeuwen oud en het lijkt erop dat wij dat met onze kleding weerspiegelen. Het klassieke zwart was de meest populaire kleur voor een kerstjurk, gevolgd door (bordeaux)rood. Zelf had ik eigenlijk verwacht dat een meerderheid voor een goud- of zilverkleurig jurkje zou kiezen. Hoewel vaak op deze typische kerstkleuren (rood, goud, zilver) wordt teruggegrepen, zien we tegenwoordig ook steeds meer donkerblauwe feestjurkjes opduiken in de modewereld.

Je kerstjurk combineren

Ook qua beenmode kiezen jullie er massaal voor om een kanten kerstjurkje of een jurkje van velvet (imitatie-fluweel) klassiek te combineren met een donkere panty. Hoewel al deze antwoorden tot nu toe nogal “safe” te noemen waren, pakken jullie het revolutionair aan met jullie schoenen. Opvallend was het aantal dames dat stemde voor een stoere laars, zoals Dr. Martens. Ik ben zeer benieuwd wat voor combinaties ik daadwerkelijk over minder dan twee weken op m’n tijdlijn voor bij ga zien komen. Dit zou in ieder geval de top 5 kerstjurkjes in de webshop van MyDressCode moeten zijn volgens jullie:

Tot slot: met kerst of Oud & Nieuw mag je best uitpakken met je outfit. Niemand kijkt ervan op als je een goudkleurige glitterjurk draagt of uitpakt met kant of fluweel. Hoewel de keuze qua feestjurkjes reuze is, zullen de meeste dames over zo’n 2 weken toch een klassieke zwarte kerstjurk dragen.

Weet jij al wat je gaat dragen met kerst? En met welk type schoen ga je deze outfit combineren?

Meer weten over de “little black dress”? Klik dan hier.

Plaats een reactie