4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

De grootste ergernissen op kledinggebied

Of je nu online shopt of in een winkel een aankoop doet: er zijn van die dingen waar je je nogal aan kunt ergeren. We hebben er een aantal op een rijtje gezet. Herken jij ze?

1. Niet meer aanwezig in je maat

Je ziet een heel leuk jurkje of een prachtige rok, maar tot je grote teleurstelling is je maat al uitverkocht. Tegen beter weten in probeer je nog een maat kleiner of een maat groter te passen (we zijn vast niet de enige die dit doen), maar het slobbert om je lijf of laat elk rolletje zien. Werkt uiteraard niet en je moet met lege handen de winkel weer uit.

2. Verkeerd weergegeven kleuren

Bestel je een trui die op de foto online toch echt petrol blauw is, blijkt hij in het echt donkerblauw te zijn. En een donkerblauwe trui had je nu juist niet nodig, want dat valt niet te combineren met zwart. Zo jammer, want het is gemakkelijk te voorkomen. Zorg er gewoon voor dat de kleur op de foto goed wordt weergegeven. En valt de foto toch wat lichter uit? Prima, maar zet er dan bij dat de kleur in het echt donkerder is.

3. Véél te korte rokken of jurken

We hebben het nu over rokken of jurken die op de hanger of op de foto heel leuk lijken, maar die bij het passen toch wat… kort vallen. En met kort bedoelen we: zo kort dat het kledingstuk maar net over je billen heen valt en waarbij je al niet fatsoenlijk meer kunt bukken. De gemiddelde Nederlandse vrouw is vrij lang, dus we begrijpen absoluut niet waarom sommige jurken en rokken zo gruwelijk kort moeten zijn. Wie trekt dat nu aan?

4. Pashokjes-ellende

O, die pashokjes. Je kunt er een boek over volschrijven. Het vervelende TL-licht waardoor je iedere oneffenheid op je huid ziet en dat totaal niet flatteus is voor je figuur. De gordijnen die je nooit fatsoenlijk dicht kunt krijgen, waardoor je eerst vijf minuten aan dat gordijn moet trekken en het dan nog niet dicht zit. De rare openingen op ooghoogte die sommige winkels hebben waardoor je het idee hebt dat iedereen gewoon naar binnen kan kijken. De ellenlange rijen voor de hokjes. Dat sommige mensen ook tijdens topdrukte gerust een half uur in een pashokje blijven en steeds andere mensen erop uit sturen om nieuwe maten te halen of andere kledingstukken die ze willen passen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan…

5. Te lange maxi-rokken en jurken

We hadden het net al over te korte rokken, maar ze kunnen ook te lang zijn. Wij zijn allebei 1.73 en daarmee echt niet klein, maar toch zijn lange rokken en jurken bij ons standaard te lang en moeten we er een paar centimeter af laten halen door een kleermaker. En als dit bij ons al het geval is, dan hebben kleinere mensen hier waarschijnlijk nog veel meer last van. Waarom maken fabrikanten die kledingstukken toch zo lang?

6. Geen voering of voering waar je alsnog doorheen kijkt

Het gebeurt regelmatig dat rokken en jurken ondanks hun voering nog steeds een beetje doorzichtig zijn, en dat wil je gewoon niet. De oplossing kan zijn om er een onderrok onder te dragen (sowieso een aanrader voor in je kledingkast!), maar soms zie je ook daar de lijnen van onder een strakke rok of jurk. Dan moet je maar hopen dat het niet al te erg gaat opvallen of het kledingstuk terugsturen of -brengen als het echt te erg is. Zo jammer!

7. Te vol gepropte kledingrekken

Dan worden er zoveel kledingstukken op één rek gehangen dat je er niet eens fatsoenlijk door kunt kijken of dat je een hoop kracht moet zetten om er een kledingstuk uit te krijgen zodat je het van dichtbij kunt bestuderen. En dan moet je het nog netjes weer op het rek krijgen, als het toch niet bevalt… Laten we zeggen dat het echt niet gek is dat het in die winkels vaak zo’n troep is.
Ook vervelend: dat kledingrekken zo dicht op elkaar worden gezet dat je er haast niet tussendoor kunt lopen zonder meteen een paar kledingstukken mee te nemen omdat ze achter je tas blijven haken.

8. Dat je kapsel naar de Filistijnen gaat

Heb je dan eindelijk een jurkje of trui gevonden met een normaal décolleté, kun je dat ding natuurlijk alleen maar over je hoofd aantrekken. En weer uittrekken, want het past niet. Hoppa, daar gaat het kapsel waar je vanochtend 3 kwartier je best op hebt gedaan. Maar zeg nou zelf… niets leuker dan passen toch 😉

Welke is voor jou herkenbaar of heb je zelf nog meer kledingergernissen? Deel ze gerust met ons in de comments of op social media!

Plaats een reactie