4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Lang leve de Little Black Dress

Je hebt er waarschijnlijk wel één of meerdere exemplaren van in je kast hangen. Ze staan bij ieder figuur en ze kunnen altijd. We hebben het natuurlijk over het zwarte jurkje, oftewel de Little Black Dress. In deze blog nemen we je mee naar de oorsprong van de Little Black Dress.

Het fenomeen Little Black Dress, vaak afgekort als LBD, stamt uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. Een aantal jaren na de Eerste Wereldoorlog was de armoede eindelijk voorbij en kon men het zich weer veroorloven om geld te steken in luxe-producten. De vrouwen bezochten langzamerhand weer feestjes en gingen zich steeds vrouwelijker kleden.

Coco Chanel

De 43-jarige Coco Chanel leefde in deze periode en zorgde ervoor dat de wereld in 1926 kennis maakte met de LBD. Coco was een vrouw waarbij mode door haar aderen stroomde. Ze was niet alleen het brein achter rokken met verlaagde taille, maar ontwierp ook tassen en juwelen. In 1921 bracht ze uiteindelijk het alom bekende parfum Chanel №5 op de markt. Hiermee accentueerde Coco de stijl waarom zij beroemd is geworden; ze liet een vrouw echt vrouw zijn.

Een aantal jaren na de lancering van het (nog steeds) razend populaire parfum, introduceerde ze de LBD. Volgens Coco was dit een kledingstuk dat iedere vrouw in haar kast moest hebben hangen: een minimalistisch zwart jurkje. Minimalistisch, omdat het een eenvoudig en betaalbaar kledingstuk moest zijn, zonder poespas. Zwart, omdat deze kleur vóór het bestaand van de LBD alleen werd geassocieerd met begrafenissen. Jurkje, omdat dit het ultieme kledingstuk was, waarin de vrouwelijkheid op haar best getoond wordt en de vrouw zelfvertrouwen uitstraalt en vooral zichzelf blijft.

Little Black Dress nog steeds populair

Anno 2016 hebben Little Black Dresses nog niet veel aan populariteit ingeleverd. Een LBD is vaak een cocktailjurk of avondjurk. Wij zijn echter van mening dat het helemaal niet nodig is om zo’n jurkje in je kast te laten hangen totdat je een speciale gelegenheid hebt. Draag het naar je werk, naar een saaie vergadering, tijdens een personeelsuitje, naar een etentje, tijdens een concert, op een verjaardag, naar je diploma-uitreiking of naar school. Voel je vrouwelijk!

Natuurlijk blijft een jurkje slechts een kledingstuk. Graag willen we daarom afsluiten met de inspirerende quote van Yves Saint Laurent: ‘What is important in a dress is the woman who is wearing it.’ Vergeet niet dat 90% van hoe jij straalt bepaald wordt door wie jij bent en hoe jij je voelt!

Neem gerust een kijkje in ons aanbod van LBDs en laat weten naar welke gelegenheid jij het liefst zo’n jurkje draagt!

Plaats een reactie