4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Onze merken I: Lana & Minu

Vanaf de lancering van de webshop van MyDressCode bestond het aanbod uit de merken Cristina Gavioli, DryLake, Lana, Minu, Morgan de Toi, Smash! en Smashed Lemon. In een serie blogs genaamd “Onze merken” wil ik jullie graag meenemen naar de achtergrond van deze merken en de redenen waarom juist deze leveranciers geselecteerd zijn om hun bijdrage te leveren aan de collectie in de webshop van MyDressCode. Vandaag het eerste deel; de merken Lana en Minu.

Enquête

Ongeveer een jaar voordat MyDressCode online ging, hebben Aline en ik een enquête verspreid, onder andere via sociale media. Misschien kun je je dat nog wel herinneren, of heb je ons zelfs geholpen met het invullen hiervan. Één van de belangrijkste vragen ging over het ideale aanbod aan jurkjes en wat voor jullie de hoofd-reden zou zijn om over te gaan tot de aankoop van een jurkje. Hoewel wij dit als een meerkeuze-vraag geformuleerd hadden, werd er tot onze grote verbazing opvallend vaak het antwoord “fairtrade” of “duurzaam” ingevuld bij de optie “anders, namelijk…”.

Modefabriek Januari 2016

Met deze resultaten in ons achterhoofd, hebben wij de Modefabriek bezocht in Januari 2016. Destijds was er een aparte hal ingericht, die uitsluitend bestond uit standhouders met duurzame producten. Het aanbod van kleding was minimaal. We waren daarom ook erg blij dat we een positief beeld kregen van de collectie van Lana. Uiteindelijk hebben we in Februari vorig jaar bij hen onze order geplaatst voor de eerste collectie duurzame jurkjes van MyDressCode.

Familiebedrijf

Lana Natural Wear is een familie-bedrijf dat is opgericht in 1987 door Anne en Hermann Kohnen. Al 30 jaar lang zetten zij zich in voor hoogwaardige mode, een eerlijke en duurzame productie en natuurlijk geproduceerde stoffen. Tegenwoordig behoren Lana en nieuwe lijn Minu tot de meest leidende en bekende merken in de Eco-Fashion branche.

Hoogwaardige mode

De stijl van Lana en Minu kenmerkt zicht door een kleurrijke, moderne en tegelijkertijd klassieke look. Bij de producten van Lana en Minu wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het materiaal, de pasvorm en het ontwerp. De jurkjes worden dan ook met liefde en zorgvuldigheid gemaakt, zodat de klant nog lang van hun hoogwaardige producten kan genieten.

Eerlijke en duurzame productie

Op dit moment steunt Lana onder andere een hulpproject in Cambodja, waarbij ze zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden en eerlijke lonen van moeders. Hun eigen producten worden bovendien uitsluitend in Duitsland en de rest van Europa geproduceerd, wat leidt tot kortere productietijden en transport afstanden, waardoor het klimaat en milieu beschermd worden. Ook werkt Lana alleen samen met producenten die in het bezit zijn van een GOTS-certificaat of naar deze richtlijnen werken. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard en is wereldwijd de leidende standaard voor de verwerking van textiel uit biologisch geproduceerde natuurvezels. Verder is Lana ook in het bezit van het Fairtrade-certificaat Max Havelaar. Uiteraard zorgt men er ook voor dat bij het produceren van de benodigde materialen geen schadelijke stoffen vrijkomen. Dit maakt de jurkjes van Lana en Minu uitermate geschikt voor mensen met een huid-allergie.

Natuurlijk geproduceerde stoffen

Vandaag de dag wordt ongeveer 80% van de benodigde katoen genetisch gemanipuleerd. Het GOTS-certificaat, wat Lana en Minu bezitten, garandeert een duurzame productie van textielproducten en sluit de inzet van genetisch gemanipuleerde grondstoffen uit. Om hun mode zo eerlijk mogelijk te produceren wordt alleen gebruik gemaakt van biologisch katoen, biologisch linnen en biologische wol. Dit betekent dat de schapen, die de wol leveren, hun leven doorbrengen op gecontroleerde en gecertificeerde biologische bedrijven, waar geen chemicaliën gebruikt worden en waar ze vrij kunnen rondlopen, biologisch voer krijgen en een fijn leven leiden.

Heel recent is daar de stof lyocell aan toegevoegd. Dit is een relatief nieuwe stof in de kledingbranche die bekend staat om haar duurzaamheid en stevigheid. Lyocell is namelijk afkomstig van houtpulp, heeft de luxe uitstraling van zijde, is net zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen. Je kunt binnenkort jurkjes van de zomercollectie van Lana en Minu in de webshop verwachten die ook daadwerkelijk gemaakt zijn van lyocell.

Vind je duurzame en eerlijk geproduceerde kleding ook belangrijk? Of wil je de collecties van Lana en Minu eens met andere ogen bekijken, nu je deze blog hebt gelezen? Klik dan hier voor ons huidige aanbod.

 

Plaats een reactie