4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Onze merken III: Dry Lake

Dry Lake is een fris, vrouwelijk en flirterig merk uit Stockholm (Zweden), wat vooral bekend is om haar modieuze jurken. Dit merk heeft een zeer eigentijdse en zelfverzekerde stijl ontwikkeld. Met een sterke focus op het moderne meisje dat ervan houdt om erop uit te gaan, lanceert Dry Lake iedere maand een nieuwe collectie, wat ervoor zorgt dat het merk altijd up-to-date is. Dry Lake is een merk dat betaalbare mode hoog in het vaandel heeft.

Jurkjes voor elke gelegenheid

Het doel van de ontwerpers van Dry Lake is om een garderobe te creëren die geschikt is voor elke speciale gelegenheid. Elk jaar passen de ontwerpers de collecties dan ook aan voor grote momenten in het leven en ook voor seizoensgebonden evenementen zoals kerst en oud- en nieuw. Of je nu een outfit zoekt voor je diploma-uitreiking, voor de bruiloft van je beste vriendin of à la minute moet vertrekken naar een restaurant voor een spontaan diner met je familie, het gaat om de mooiste momenten uit je leven. Momenten die je altijd wilt onthouden en wat past daar beter bij dan een jurkje van Dry Lake?

De ontwerpers van Dry Lake zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van jurkjes en dat is te merken. De jurkjes dragen heerlijk, zijn gemaakt van comfortabele en mooie stoffen en zijn heel gemakkelijk af te stijlen op verschillende manieren. De jurkjes van Dry Lake zijn kleurrijk en romantisch. Ze zijn daarom zelfs geschikt om overdag te dragen naar kantoor en ’s avonds naar een feestje; je kunt in één keer door! Laat je persoonlijkheid stralen door je stijl te laten zien zonder dat je er iets over hoeft te zeggen.

De “belt dresses” van Dry Lake

De zogenaamde “belt dresses” van Dry Lake zijn het meest populair bij onze klanten. De naam zegt het al: een jurk met riem (eigenlijk meer een ceintuur, veelal in dezelfde print als het jurkje). We vermoeden dat de kracht van dit jurkje zit in het model. De A-lijn jurkjes van DryLake zijn wijdvallend en kunnen naar wens getailleerd worden met de meegeleverde ceintuurtjes.

Naast de belt dresses staat Dry Lake bekend om het gebruik van romantische prints en prachtige stoffen. Veel jurkjes zijn voor zien van fleurige bloesem- of bloemenprints en er wordt vaak gewerkt met kant en chiffon. Ondanks deze kwalitatief goede en dure stoffen, blijven de jurkjes toch betaalbaar (al moeten wij soms wel een keuze maken en liggen veel advies verkoopprijzen ver boven de door ons gestelde grens van €100). Qua little black dresses is er ook niets te klagen trouwens; Dry Lake heeft deze ieder seizoen wel in haar collectie! Perfect als je op zoek bent naar een zakelijke jurk of bijvoorbeeld een begrafenis hebt.

Herkomst merknaam Dry Lake

Op mijn vraag waar de naam Dry Lake vandaan komt, antwoordden de oprichters mij het volgende:

“We wensten dat we een buitengewoon verhaal hadden om te delen over hoe we op de naam Dry Lake kwamen. Een verhaal over hoe we geïnspireerd raakten toen we voor het eerst een meisje puur chiffon zagen dragen, dansend rondom een droog meer in de woestijn van de Sahara. Maar dat hebben we niet.

De naam Dry Lake is ontstaan als gevolg van onze liefde voor autoraces in de opgedroogde meren van Nevada. In de eerste jaren van Dry Lake, bereikte het merk een bescheiden succes in haar winkels met dezelfde naam. We besloten om het merk online te lanceren om de vleugels te spreiden en een groter publiek te bereiken. Ergens langs deze internet weg is waar ons verhaal begint op te leven en vorm begint aan te nemen. Het zal nog steeds niet het meest extravagante verhaal zijn, maar in haar simpelheid is het uniek en krachtig. Het verhaal gaat over een meisje. We kiezen ervoor om haar naam niet te noemen, want zie je; dit meisje kan elk meisje zijn.

De dag dat we haar ontmoetten was een regenachtige dinsdag. Toen ze onze vergaderzaal kwam inwandelen, draaiden we allemaal onze hoofden om en staarden. De grijze mist die over ons heen hing als een koude adem op een winterdag, klaarde plotseling op. Het lag er niet zo zeer aan hoe ze eruit zag, het was meer hoe ze ons liet voelen. Haar aura ademde zelfvertrouwen, haar glimlach was bescheiden en haar bewegingen op de één of andere manier sexy, maar onschuldig. De jurk die ze droeg was simpel, maar met onverwachte patronen in dromerige materialen. We wisten meteen wie ze was, alsof niets ertoe deed tot op dit moment. Zij was het Dry Lake meisje.

Zij was het meisje dat we mee naar huis wilden nemen na een lange dag werken, ons trots voelend over wat we hadden bereikt. Zij was het meisje waarmee we wakker wilden worden, wetend dat we de rest van de dag met haar mochten doorbrengen. Maar ze was ook het meisje dat, zelfs op regenachtige dagen, ons inspireerde om door te gaan met het ontwerpen met een blijvende passie. Vanaf die dag was ze altijd in onze hoofden. We kwamen tot het gemeenschappelijke begrip dat we het Dry Lake meisje niet alleen wilden kleden in kleding; we wilden haar kleden in stemmingen.”

Superromantisch toch?! Ben jij al betoverd door het verhaal van de ontwerpers en wil je je ook laten betoveren door de prachtige jurkjes van Dry Lake? Klik dan hier om ons complete aanbod te bekijken!

Plaats een reactie