4.9 van 5 sterren (gebaseerd op 141 reviews.)
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
product

Onze merken VI: Desires

Het Deense merk Desires richt zich op de jonge vrouw die voorop loopt met trends en overal goed over geïnformeerd is. Of het nu gaat om de politiek, sociale en culturele bewegingen of mode, deze jonge vrouw is altijd alert en steekt haar mening niet onder stoelen of banken. Herken jij jezelf hier al in?

Populariteit

Het merk Desires is ontwikkeld in 2013 met het doel om betaalbare mode voor jonge vrouwen te creëren. De stijl kun je omschrijven als vrouwelijk en stijlvol, geïnspireerd op Scandinavische invloeden. Sinds 2019 kun je jurkjes van Desires in onze webshop vinden. Vanwege de betaalbaarheid en originele ontwerpen zijn deze jurkjes erg populair bij onze klanten. Wat ook meespeelt is dat Desires zich inzet voor onze planeet en de mensen die erop wonen.

Motto

Het motto van Desires is “Redefine together”, letterlijk vertaalt “samen herdefiniëren”. Het houdt in dat ze hun manier van zaken doen willen veranderen door op een duurzame manier hun kledingstukken te produceren. Ze kunnen dit echter niet alleen en nodigen daarom hun klanten uit (o.a. MyDressCode dus) en wij op onze beurt jullie om een steentje hieraan bij te dragen. Koop jij al bewust duurzame kleding in? Check jij wel eens of een kledingstuk op een verantwoorde manier is geproduceerd of een keurmerk heeft? En ben je bereid om hiervoor een klein beetje extra te betalen? Onze planeet en wij zullen je er dankbaar voor zijn!

Verduurzaming

Hoe verduurzaamt Desires dan haar collectie vraag je je misschien af? Desires legt de focus op het verduurzamen van de stoffen die gebruikt worden om hun jurkjes te produceren. Daar valt immers de grootste winst te behalen in de kledingsector. Het verduurzamen bij Desires gebeurt bij de volgende stoffen:

  • Biologisch katoen – deze certificering zorgt ervoor dat het katoen wordt geproduceerd zonder giftige chemicaliën en dat er geen bodemvervuiling plaatsvindt. Ook wordt er veel minder water en energie gebruikt in het productieproces.
  • Ecovero viscose – het EU Ecolabel voor ecovero viscose wordt alleen toegekend aan producten die een significant lagere impact hebben op het milieu. De uitstoot en het verbruik van water bij de productie van Ecovero viscose is de helft minder dan bij gewone viscose.
  • Recycled polyester – polyester kan erg vaak worden hergebruikt, zonder dat de kwaliteit verminderd. Dit zorgt voor een grote vermindering van bodem-, water- en luchtvervuiling.

Mocht je je dus hebben afgevraagd waar de termen “biologisch katoen”, “ecovero viscose” en recycled polyester” vandaan komen en wat ze  precies inhouden, dan heb je nu een globaal beeld hierbij.

Naast het verduurzamen van hun productieproces, doet Desires nog veel meer om de impact op het milieu te verminderen. Ze gebruiken bijvoorbeeld geen plastic verpakkingen meer (dit wist je misschien niet, maar bijna alle kledingleveranciers leveren hun kleding in plastic zakjes aan) en printen hun lookbooks alleen bij hoofdcollecties en niet bij de kleinere “flash” collecties (lookbooks worden nu digitaal aangeboden). Daarnaast worden alle lookbooks en kaartjes aan de kledingstukken enkel nog geprint op FSC-gecertificeerd papier en met milieuvriendelijke inkt. Ik vind dat ze goed bezig zijn!

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd in ons aanbod duurzame jurkjes (of was je dat al voordat je deze blog las)? Klik dan hier. Gewoon benieuwd naar de collectie van Desires in onze webshop of omdat je je herkent in de jonge vrouw hierboven omschreven? Klik dan hier.

Plaats een reactie